Nädala lõpuga saabub korralik suvesoojus

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Viljandi rand.
Suvine Viljandi rand. Foto: Valdo Ots

Riigi ilmateenistuse andmeil hakkab temperatuur lähematel päevadel tõusma ning soojakraadid küündivad peagi 30 kraadi ligi. Uuel nädalal suureneb aga äikesevihmade võimalus.

Neljapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas pilverünkadega, aga sajuta. Tuul on enamasti nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 7–12, rannikul paar-kolm kraadi enam, päeval 21–23, meretuulega rannikul kuni 17 kraadi.

Reedel jõuab Norra looderannikule aktiivne madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub Läänemere äärde soe õhumass. Lisandub ka pisut niiskust ja üksik vihmahoog pole välistatud. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10–15, päeval 23–25, meretuulega rannikul kuni 18 kraadi.

Laupäeval saab uuesti ülekaalu kõrgrõhkkond. Öö on selgem, päeval vaheldub päikesepaiste pilverünkadega, aga ilm on sajuta ja südasuviselt soe. Õhutemperatuur on öösel 9–14, päeval 24–27 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. 

Pühapäeval katab Eestit kõrgrõhuvöönd. Suuremal osal on üksikute vihmahoogude võimalus. Tuul on nõrk, õhtul võib idakaare tuul tuntavamaks muutuda. Õhutemperatuur on öösel 10–15, päeval 23–28 kraadi, meretuulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval nihkub kõrgrõhuvöönd veidi ida poole ja Rootsi rannikule jõuab madalrõhulohk. Kahe rõhuala piirimail lisandub lõunakaarest südasuvist sooja. Õhutemperatuur on öösel 12–17, päeval 25–29 kraadi, meretuulega rannikul kuni 20 kraadi.

Teisipäeval nihkub madalrõhulohk üle Läänemere. Suureneb äikesevihmade tõenäosus. Lõunakaare tuul muutub tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel 13–18, päeval 25–29, meretuulega rannikul 20 kraadi ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles