Vissuvere vanavaralaadalt võis soetada gaasimaski või korstnaga samovari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolga-Jaani lähistel Veski talu külje all peetud neljas Vissuvere laat tõi taas maantee äärde autode rivi, mis meenutas kultusfilmi «Keskea rõõmud» finaali, kus reisiseltskond jõuab viimaks imeravitseja Niguli juurde.

Laadaplatsil ootas ees kõikvõimalik vanavara igale maitsele. Suures valikus oli eri aegadest pärit gaasimaske ja muud militaarkraami, aga ka näiteks golfikeppe. Muu kauba hulgas püüdis pilku korraliku plekk-korstnaga täiesti kasutuskõlblik samovar. Jooginõusid oli samuti ohtralt, alates vaskkarikatest ja lõpetades sarvedega.

«Joogisarve peab ikka kasutada oskama,» õpetas veidi üllatunud müüjat lõbus vanem härrasmees ning pidas pika ja detailse loengu, kuidas on sarvest kõige õigem juua. «Ega see kerge ole. Võtad valesti kätte, hakkad rüüpama ja valadki ennast kohe veini täis. See on omaette kunst!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles