Viljandis tehti uudset prügikoristussporti

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmist vedas Viljandis kultuurikorralduse tudeng Jaana Hinno (paremal), tõhusaks abiks oli tema õppejõud Piret Aus.
Ettevõtmist vedas Viljandis kultuurikorralduse tudeng Jaana Hinno (paremal), tõhusaks abiks oli tema õppejõud Piret Aus. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval veedeti Viljandis mittetulundusühingu Magus Mõte algatusel aega linnatänavail «kõkutades» – kõndides ja prahti korjama kummardudes.

Aktsiooni ellukutsuja, kultuurikorralduse tudeng Jaana Hinno oli liikvel koos oma õppejõu Piret Ausi ja veel mõne kaaslasega. Nad olid kilekottidesse kogunud kõikvõimalikku prahti, mida tänavatel ja põõsastes leidus: topse, pudeleid, suitsupakke ja kommipabereid.

Aktsioon «Kõkuta» ehk «Kõnni ja kummarda» on innustust saanud 2016. aastal Rootsis välja mõeldud spordialast «plogging», mis tähendab jooksmist ja samal ajal prügi korjamist läbitud rajalt. See treening sisaldab lisaks jooksmisele kummardusi ja kükke, seega pakub tööd paljudele lihastele ning lisaks korralikult trennile saavad boonusena puhtaks tänavad ja jooksurajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles