Väike-konnakotkad jätsid Sarja pesa maha

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkaklubi leheküljelt selgub, et suur- ja väike-konnakotkast on eristada üsna keeruline, kuid suur-konnakotkas on tumedam, pisut suurem ja jässakam kui väike. Fotol on konnakotkas Alam-Pedja looduskaitsealal.
Kotkaklubi leheküljelt selgub, et suur- ja väike-konnakotkast on eristada üsna keeruline, kuid suur-konnakotkas on tumedam, pisut suurem ja jässakam kui väike. Fotol on konnakotkas Alam-Pedja looduskaitsealal. Foto: Margus Ansu / Postimees

​Kuigi aastaid on Mulgi valda Sarja külla kavandatud väike-konnakotkaste püsielupaiga kaitseala, pole sihile jõutud ning möödunud nädalal nentis vald, et püsielupaiga kaitse alla võtmine on lõpetatud. 

«Ju seal konnakotkaid enam ei olnud,» tähendas Mulgi valla keskkonnaspetsialist Tiia Kukk ja lisas, et muudatuse kohta teab rohkem öelda keskkonnaamet.

Pesa on varisenud

Keskkonnaministeerium tegi 18. märtsil käskkirjaga otsuse keelduda 16 väike-konnakotka püsielupaiga kaitse alla võtmise menetluse algatamisest. Nende hulgas oli ka Sarja. Samuti on Põhja-Sakala vallas lõpetatud Saaduaia väike-konnakotka püsielupaiga ja Turpsi väike-konnakotka püsielupaiga kaitse alla võtmise menetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles