Kristjan Jaak ja Viljandimaa

, luuletaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Post
Reet Post Foto: Elmo Riig / Sakala

14. märtsil, Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval tähistame emakeelepäeva.

Kristjan Jaagu sidemed Viljandimaaga on märksa tihedamad, kui ma oskasin arvata. Tema isapoolsed vanavanemad olid siit pärit. Algul elasid nad mõisa moonamajas, hiljem said väikese talu Saarepeedi lähedale. Mina tunnen seda paika hästi, sest minu vanematel oli seal, vana Tartu tee ääres, suvemaja ja suur aed. Arvatavasti käis kunagi seda teed pidi oma vanavanematel külas ka noor Kristjan Jaak Peterson.

Praegu on see talukoht tublide inimeste käes, kes on endale sinna ilusa maja ehitanud. Petersoni-aegsest talust pole muud alles kui põlispuud ja küngas, mis arvatavasti tähistab keldri asupaika.

Meie, Viljandimaa luuleklubi liikmed, viisime tolleaegse valla esindusega sinna lilli ja lugesime seal Petersoni luulet. Miks ei võiks sellest saada ilus traditsioon? Muidugi loodan, et selle talu praegused omaniku lubavad kord aastas oma valdusse meid ja teisi huvilisi.

Head emakeelepäeva kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles