Mõrvas süüdistatav tunnistas end süüdi kraad kergemas kuriteos

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas süüdistatav Tairo Poopuu võttis omaks süü tapmises, aga eitas vägistamist.
Mõrvas süüdistatav Tairo Poopuu võttis omaks süü tapmises, aga eitas vägistamist. Foto: Elmo Riig

Pärast kohtus süüdistuse ära­kuulamist eitas 22-aastane Tairo Poopuu oma süüd mõrvas. Kaitsja hinnangul on tõendatud 17-aastase neiu surma põhjustamine, süüalune tunnistas end süüdi tapmises.

Mõrv on raskeim isikuvastane kuritegu ja selle eest võib kohus määrata kuni eluaegse karistuse. Tapmine tooks 6–15-aastase vangistuse. Surma põhjustamine on veel eraldi paragrahv, mille eest saaks kohus määrata vaid kuni kolme aasta pikkuse vangistuse.

Viljandi kohtumajas 22-aastase Tairo Poopuu üle peetav kohtuprotsess jätkus reedel ning esimesena esitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Marja-Liina Talimaa avakõnes süüdistusest kokkuvõtte ja andis ülevaate kohtus esitatavatest tõenditest, mis kinnitavad kuriteo toimepanemise asjaolusid. Prokuratuur on seda meelt, et Poopuu tuleks süüdi mõista mõrvas ja vägistamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles