Jaani kirik ehtis end saja paberist volditud linnuga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus näitab pabertuvi, mille voltis üks Paalalinna kooli V klassi õpilane.
Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus näitab pabertuvi, mille voltis üks Paalalinna kooli V klassi õpilane. Foto: Elmo Riig

Viljandi linna ja lähiümbruse koolide 23 klassitäit lapsi ja mõnede lasteaedade põngerjad on viimase aasta jooksul voltinud Jaani kirikule 645 paberist tuvi, mis kinnitatakse kevadeks kiriku lakke. Esimesed sada said riigi sünnipäevaks paika eelmisel nädalal.

Jaani koguduse õpetaja Marko Tiituse sõnul sai ta idee paar aastat tagasi Iis­raelis käies, kus ühe kiriku lakke oli pandud suur hulk pabertuvisid, mis mõjusid seal linnuparvena. Koju jõudes tekkis Tiitusel mõte voltida mulluseks Jaani kiriku 545. aastapäevaks 545 pabertuvi. Paberlinde tegid Viljandi linna ja selle ümbruse koolide õpilased ja lasteaedade lapsed, kes kirikus ekskursioonil käisid.

Tuvid said küll valmis, aga nende lakke kinnitamine venis, sest esialgu ei suudetud välja mõelda tehnilist lahendust, kuidas seda teha. Siis tulid kirikule appi Viljandi kunstikooli õpetajad ja õpilased. Lae all olevatele trossidele kinnitati esmalt kalavõrk ja selle külge hakati riputama tuvisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles