Juhtkiri. Müts maha!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

XVIII sajandi Briti sõjaväekomandor Jeffrey Amherst on läinud lisaks muule ajalukku ütlemisega, et maailmas on kolm lihtsat viisi raha kaotada: võidusõit on neist kiireim, naised kõige meeldivam ja põllumajandus kõige kindlam. Kui keegi peaks tahtma tollest lausest inspireerituna nimetada kolm viisi halle juuksekarvu saada, siis Sakala toimetus pakub välja, mis võiks olla selleks kõige kindlam: korraldada mõni talispordivõistlus.

Säärane mõttemäng on muidugi ajendatud Mulgi uisumaratonist, mis õnnestus läinud nädalavahetusel ära pidada. Teadupärast tuli see paar nädalat varem edasi lükata. Ilm tegi oma.

Üks on selge: korraldajatele ei tulnud midagi lihtsalt. Ööl vastu reedet olid nad Viljandi järvel voolikutega kella kolmeni ning reedel lõpetasid kastmise südaöö paiku. Seekordse mõõduvõtu võitnud saarlane Kuido Koppel tõdeb tänases lehes, et võistlemas peab käima seal, kus jääd on, sest paljud on uisumaratoni korraldamisest üldse loobunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles