Paalalinna kooli ehituse eest hakkab vastutama kolm firmat

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kool läheb remonti tänavu suvel ja peab valmis olema 2019. aasta septembriks.
Paalalinna kool läheb remonti tänavu suvel ja peab valmis olema 2019. aasta septembriks. Foto: Marko Saarm

​Eilsel linnavalitsuse istungil kinnitati pärast õppeaastat remonti mineva Paalalinna kooli ehitaja. Kaheksast pakkumisest hinnati parimaks kahe Viljandi ja ühe Tallinna firma ühispakkumine, mis polnud küll odavaim, aga seljatas konkurendid suurema läbimõeldusega.

Osaühingute Silindia Ehitus ja Ehitus5ECO ning aktsiaseltsi ESRO ühispakkumine polnud abilinnapea Kalvi Märtini sõnul odavaim, aga määravaks sai nende töökorralduskava, mida seekord samuti hinnati ja mis andis 15 protsenti tulemusest.

Märtini sõnul tegi odavaima pakkumise aktsiaselts VMT Ehitus koos VMT Steel Oy-ga, aga neid viis töökorralduskava lõpuks teisele kohale ning esimeseks tõusis hinna poolest teiseks jäänud Silindia, Ehitus5ECO ja ESRO pakkumine, mis lubab Paalalinna kooli uueks ehitada 4 796 378 euro eest.

Mõnes Paalalinna kooli koridoris tehti viimati remonti 20-30 aastat tagasi, mõnda ruumi pole aga 50 aasta jooksul kordagi värskendatud.
Mõnes Paalalinna kooli koridoris tehti viimati remonti 20-30 aastat tagasi, mõnda ruumi pole aga 50 aasta jooksul kordagi värskendatud. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Nüüd läheb loodetavasti lepingu sõlmimiseks ja oleks tore, kui mingeid kaebusi ei tekiks,» rääkis Märtin, kes pidas heaks, et just Viljandi firmad pärast põhjalikku hindamiskadalippu tööd saavad. Pakkumiste hindamine võttis aega kaks kuud ja selle muutis abilinnapea sõnul keerukaks just see, et lisaks hinnale tuli vaadata töökorralduskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles