Käsipalli meistriliiga naaseb talvepausilt

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC kohtub neljapäeval võõrsil Põlva Copp meeskonnaga.
Viljandi HC kohtub neljapäeval võõrsil Põlva Copp meeskonnaga. Foto: Elmo Riig

Pisut enam kui kuu kestnud vaheaja järel jätkuvad mängud Eesti meeste käsipalli meistriliigas. Põhiturniiri võidu kindlustanud Põlva Serviti järel käib väga tihe rebimine ja kolme vooruga peab selguma, kes pääsevad vaheturniiriks nelja parema sekka.

Seni ainult võite tunnistanud tiitlikaitsja Serviti järel paiknevad liigatabelis Viljandi HC 15, HC Tallinn 14, HC Kehra / Horizon Pulp&Paper 12 ja HC Viimsi/Tööriistamarket 10 punktiga.

Viljandi meeskonnal seisab ees neli mängu seitsme päevaga. Neljapäeval kohtub Viljandi esindus Põlva Coopi võistkonnaga, keda ta oktoobris kodusaalis 28:25 võitis. Noored põlvalased lõpetasid 2017. aasta kahe võiduga, kusjuures alistasid ka HC Kehra. Viljandlasi ootab väga tihe periood, sest lisaks Põlva-reisile on nädalavahetusel Leedus kaks Balti liiga kohtumist ja järgmisel kolmapäeval uus liigamäng.

«Kalender on tõesti tihe, aga ongi hea, saame kohe täie hooga rongile hüpata,» arvas Viljandi peatreener Marko Koks. «Paus kulus suures osas puhkusele, välja arvatud koondisega seotutel. Nüüd oleme nädalapäevad juba trenni teinud ja nooremad mängumehed said paari esiliigamängu võrra praktikat.»

Viljandi meeskonda sügisel tabanud vigastuste laine on taandunud, ent ukrainlase Vladõmõr Maslakiga ilmselt sel hooajal enam arvestada ei saa. «Madis Rahu tegi talle ristatisideme operatsiooni ja sellest taastumine võtab mitu kuud aega,» selgitas treener Marko Koks.

Coop on tema sõnul tugev vastane, kellel jagub nii tahtmist kui emotsiooni. «Loodetavasti suudame parema füüsise ja kogemustega võidu Viljandisse viia,» lausus Koks.

Noored põlvalased peavad hakkama saama ühe oma kogenuma pallurita, sest Andreas Rikken on eemal ning meistriliiga parima snaiperi Tõnis Kase osalemine on vigastuse tõttu küsimärgi all.

Musting teab, et lihtne kodusaalis mängival Coopi võiskonnal ei ole. «Lihtne ei saa meil olema, aga läheme võitlema. Coopil on võimalus nelja hulka jõuda, aga me ei tähtsusta seda eesmärgina üle,» selgitas Musting.

Samal ajal võõrustab HC Viimsi/Tööriistamarket HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit. Meistriliiga 12. vooru avamängu peavad teisipäeval Tallinnas HC Tallinn ja Põlva Serviti ning kolmapäeval peetakse Aruküla/Audentese ja SK Tapa vaheline mäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles