Muinsuskaitsjad ei lubanud metsafirmal pargis lageraiet teha

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõika peeglivabriku kunagine veski on kultuurimälestisena arvel eelmise sajandi lõpust.
Rõika peeglivabriku kunagine veski on kultuurimälestisena arvel eelmise sajandi lõpust. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Muinsuskaitsjate valvsa silma all olev Rõika veski ja selle ümbrus läks hiljuti ühe metsafirma kätte, kes soovis kultuurimälestisena arvele võetud pargis lageraiet teha. Muinsuskaitseinspektori keelu järel jäävad põlispuud püsti.

Hiljuti Kolga-Jaani ja Leie vahelise tee ääres asuvas Lalsi külas kunagise Rõika peeglivabriku kinnistu ostnud Põltsamaa ettevõte TM Energy juhatuse liige Urmas Jefimov pargi raiumise keelust suurt muret ei teinud. «Park jääb püsti ja ülejäänud metsa võtame maha,» selgitas ta tuleviku plaane. «Põllumaa müüme mõnele põllumehele.»

Maaga kaasa saadud kolme kultuurimälestisega ei kavatse TM Energy midagi pihta hakata ning pärast metsa äravedu tahaks ettevõte maa edasi müüa. «Ehk leiame siis mõne arendaja,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles