Viljandi baptistikirikus toimus eile «Jõulufantaasia» kontsert

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile enne jõulupühi sai Viljandi baptistikirikus kuulata klassikalist jõulumuusikat kontserdil «Jõulufantaasia», kus esinesid Mikk Murdvee dirigeeritud Pärnu linnaorkester, Endla segakoor, Pärnu kammerkoor ja solist Maris Liloson.

Dirigent Mikk Murdvee rääkis, et kontsert vaatleb jõulusõnumit positiivse poole kaudu ja koosneb rõõmsameelsetest lugudest. «Elan põhiliselt Soomes ja seal on suur osa jõulude ajal kirikutes esitatavast muusikast nukker või melanhoolne,» märkis ta. «Ma ei oska öelda, kui levinud on Eestis jõuluajal oratooriumid, aga parimate suupistete popurrii on kontserdil tore.»

Murdvee selgitas, et proovis kontserdil iga loo puhul leida selle parimad omadused. Dirigendina käis Murdvee viimati Viljandis, Pauluse kirikus poolteist aastat tagasi Helsingi Sümfooniaorkestriga. «Kontserdit oli kuulamas nii palju Viljandi rahvast, et see oli meile suur ja positiivne üllatus,» ütles ta. «Mõtlesime koos Pärnu linnaorkestriga tulla ka selle tuuri raames Viljandisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles