Täisterapala peab maitsema tuttavalt

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täisterapalad
Täisterapalad Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

​Sakala sõsarlehe Virumaa Teataja toimetus otsustas maitsta täisteraleibu ja -sepikuid ehk tooteid, milles on üle 50 protsendi täistera­koostisosi. 

Leivaleti ees seisjaid ajas pisut segadusse see, et sugugi mitte kõik etiketid ei näidanud, kui paljud kasutatud jahudest on täisterajahud. Katsetajad valisid lihtsamate leibade ja sepikute seast. Hinnati viiepallisüsteemis (1 – kõige halvem, 5 – kõige parem). Hindamise aluseks võeti pelgalt maitse.

Etteruttavalt olgu öeldud, et pooled maitsjatest oleksid valmis oma harjumuspärase leiva välja vahetama Rukkitasku (Eesti Pagar) vastu ning kõige rohkem üllatasid sellest valikust – maitse oli parem, kui pealt vaadetes kahtlustati – ­Ruksi täisteravormileib ja Pagari täisterasepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles