Täisterapala peab maitsema tuttavalt

Täisterapalad

FOTO: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

​Sakala sõsarlehe Virumaa Teataja toimetus otsustas maitsta täisteraleibu ja -sepikuid ehk tooteid, milles on üle 50 protsendi täistera­koostisosi. 

Tellijale

Leivaleti ees seisjaid ajas pisut segadusse see, et sugugi mitte kõik etiketid ei näidanud, kui paljud kasutatud jahudest on täisterajahud. Katsetajad valisid lihtsamate leibade ja sepikute seast. Hinnati viiepallisüsteemis (1 – kõige halvem, 5 – kõige parem). Hindamise aluseks võeti pelgalt maitse.

Etteruttavalt olgu öeldud, et pooled maitsjatest oleksid valmis oma harjumuspärase leiva välja vahetama Rukkitasku (Eesti Pagar) vastu ning kõige rohkem üllatasid sellest valikust – maitse oli parem, kui pealt vaadetes kahtlustati – ­Ruksi täisteravormileib ja Pagari täisterasepik.

Tagasi üles