Erastaja kaotas 20 aastat kestnud lahingu riigile

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Kalda puiestee krunt on tühjana seisnud sajandi algusest, kui seda erastada sooviv inimene lammutas sealt lagunenud hooned. Lammutamine oli aga suur viga, sest hoonete kadumine ei lubanud erastamist lõpule viia.
Viljandi Kalda puiestee krunt on tühjana seisnud sajandi algusest, kui seda erastada sooviv inimene lammutas sealt lagunenud hooned. Lammutamine oli aga suur viga, sest hoonete kadumine ei lubanud erastamist lõpule viia. Foto: Marko Saarm / Sakala

​20 aastat kestnud edutu maaerastamine Viljandis Kalda puiesteel lõppes inimese kaotusega ning eramaja krundiks sobiv maatükk läheb riigile, kes paneb selle tõenäoliselt oksjonile.

Viimase otsuse tegi vastne linnavalitsus esmaspäeval, kui lõpetas 1997. aasta 23. detsembril alanud protsessi. «Meil ei olnud teist võimalust, sest juriidiliselt polnud ühtegi teist otsust võimalik teha,» nentis linnapea Madis Timpson. Ta lisas, et Georg Artmaga, kes on 20 aastat püüdnud toda 1500 ruutmeetri suurust maatükki endale saada, pole ta sel teemal vestelnud.

Georg Artmale tuli linnavalitsuse esmaspäevane otsus uudisena, kuid kommenteerida ta seda ei soovinud. Tegelikult teadsid nii linnavalitsus kui Artma juba aasta alguses, et  võimalust seda krunti ostueesõigusega paari tuhande euro eest erastada ei ole. Seadused ei andnud selleks võimalust, ehkki mullu 7. novembril püüdsid linnajuhid anda Artmale viimase õlekõrre. Poolteist kuud hiljem sai selgeks, et pakutud võimalus oli ebaseaduslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles