Laienevale firmale ei lubata otseteed maanteele

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni tehas Viljandi linna piiril.
Cleveroni tehas Viljandi linna piiril. Foto: Marko Saarm

Tootmismahtu kiiresti mitmekordistav pakirobotite tootja Cleveron sooviks rajada linnaservas asuva tehase juurest väljasõidu otse Viljandi ringteele, maanteeamet leiab aga, et seda ei saa lubada.

Praegu on Reinu teel Imavere–Viljandi–Karksi-Nuia maanteest kiviviske kaugusel tegutsev ettevõte ühendatud riigi tugimaanteega Reinu põigu ja Riia maantee nimelise tänava kaudu. Cleveroni juhi Arno Küti hinnangul hõlbustaks uus väljasõidukoht laieneva firma tööd märgatavalt, sest järelkäruga veoautod ei peaks enam hoovi peal manööverdama ja ringi pöörama, vaid saaksid Reinu põigu poolt sisse tulla ja pärast laadimist otse ringteele sõita. Koos uute laadimiskohtade ehitamisega hoitaks Küti arvutust mööda niimoodi ühe auto pealt kokku 10–15 minutit. Sel aastal oma tootmismahtu kolmekordistanud ning tuleval aastal sama teha plaaniva aktsiaseltsi jaoks oleks see üha suurem võit.

Reinu põigu ristmik valmistab ettevõtte juhi kinnitusel ka muul moel muret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles