Siuru jõuab sajand hiljem taas Viljandisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. septembril esietendus Estonia talveaias Siuru 100. aastapäeva puhul lavastus, mis vaatas tagasi saja aasta tagusele Siuru piduõhtule Estonias. Lavastusest saab Viljandis osa järgmisel esmaspäeval.
23. septembril esietendus Estonia talveaias Siuru 100. aastapäeva puhul lavastus, mis vaatas tagasi saja aasta tagusele Siuru piduõhtule Estonias. Lavastusest saab Viljandis osa järgmisel esmaspäeval. Foto: Siim Vahuri

​100 aastat tagasi loodi kirjandusrühmitus Siuru, mis mängis eesti kirjanduse arenguteel ja ajaloos märkimisväärset rolli. Kummardusena Siuru liikmetele Marie Underile, Artur Adsonile, Henrik Visnapuule, Friedebert Tuglasele, Johannes Semperile ja August Gailitile on nüüd lavale toodud kava «Siuru õhtu 100».

Esietendus oli 23. septembril Estonia talveaias. Viljandisse Sakala keskusesse jõutakse 6. novembril ehk peaaegu täpselt 100 aastat hiljem, kui Viljandi Koidu seltsimajas sai teoks ajalooline Siuru õhtu: see leidis aset 10. novembril 1917.

Viljandi Siuru-õhtu programmilise kõne pealkirjaga «Kirjanduslikud väljavaated» pidas Friedebert Tuglas ja see ilmus ka ajalehe Sakala esiküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles