Reformierakond pani isikud paika, IRL mõtleb ja Keskerakonnale kohti ei jätkunud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa (esiplaanil) allkirjastas võimuleppe, mille lisasse kirjutatud ametikohtade jagamine jättis Keskerakonnale vaid ühe linnavalitsuse liikme koha ja kaks komisjoni esimehe positsiooni. Võimuleppe loomisel lõid Hallemaaga käed Madis Timpson reformierakonnast ja Harri Juhani Aaltonen IRL-ist.
Helmut Hallemaa (esiplaanil) allkirjastas võimuleppe, mille lisasse kirjutatud ametikohtade jagamine jättis Keskerakonnale vaid ühe linnavalitsuse liikme koha ja kaks komisjoni esimehe positsiooni. Võimuleppe loomisel lõid Hallemaaga käed Madis Timpson reformierakonnast ja Harri Juhani Aaltonen IRL-ist. Foto: Elmo Riig

Viljandi uues võimuliidus jagatakse kohad nii, et Reformierakond saab linnapea kõrval ka abilinnapea ning volikogu aseesimehe koha. Isamaa ja Res Publica Liit saab volikogu esimehe ja abilinnapea koha. Keskerakonnale jätkus vaid üks koht kaheksaliikmelises linnavalitsuses.

«Ei tee liiga,» vastas tulevane linnapea Madis Timpson küsimusele, kas sel moel kohtade jagamistega kõige väiksemale võimupartnerile ehk Keskerakonnale liiga ei tehta. Lisaks ühele kohale linnavalitsuses — kuhu Reformierakond saab neli ja IRL kolm esindajat — saab Keskerakond Timpsoni sõnul ka volikogu eelarve- ja arengukomisjoni esimehe koha. «See on väga tähtis komisjon,» lisas ta.

Kokku on volikogus viis alalist ja kaks ajutist komisjoni. Ajutistest hakkab Keskerakond vedama Viljandi seenioride nõukoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles