Ühes laboris äpardunuks arvatud tee muutus teises paremaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklejale tähendab maanteeameti ehitusfirma laborites käimine seda, et lõigul tuleb sõita kiirusega 70 kilomeetrit tunnis, sest töö pole lõppenud.
Liiklejale tähendab maanteeameti ehitusfirma laborites käimine seda, et lõigul tuleb sõita kiirusega 70 kilomeetrit tunnis, sest töö pole lõppenud. Foto: Elmo Riig

​Kui ühe labori analüüs näitas, et suvel Viljandi ja Mustla vahelisele teele pandud kate ei kõlba kuhugi, siis teine labor leidis, et kate vastab peaaegu nõuetele. Kui nüüd kolmas labor asfalti korralikuks peab, võib maanteeamet tee valminuks kuulutada.

Kuidas on võimalik, et teekatte juures mitte midagi muutmata laborite analüüsid teineteisest sel määral erinevad, ei oska seletada maanteeamet ega tee-ehitajad.

Mustla ja Viljandi vahelist teed kahel aastal uuendanud osaühingu Nurme Teedeehituse tegevjuht Tarvi Miilits sõnas juba septembri hakul, et Eestis on varemgi korduvalt juhtunud, et laborid annavad ühele ja samale teekattesegule täiesti erineva hinnangu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles