Mobiilses kabinetis uuritakse noorsportlaste tervist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis seisab Tartu ülikooli kliiniku mobiilne kabinet.
Viljandis seisab Tartu ülikooli kliiniku mobiilne kabinet. Foto: Madis Luik

Sellel nädalal seisab Viljandi turuplatsi ja tervisekeskuse vahelises parklas Tartu ülikooli kliiniku mobiilne kabinet, mille välisküljel ilutseb noorsportlaste terviseuuringutele viitav plagu.

Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi osakonna juht doktor Agnes Mägi selgitas, et sel nädalal tehakse tõepoolest Viljandimaa noorte terviseuuringuid. Neid on siin paaril korral tehtud varemgi.

«Sel aastal oleme Viljandis teist korda. Aga elavat järjekorda meil pole, koostöös noortetreeneritega on meil ajad broneeritud. Päris ehku peale me väljasõite korraldada ei saa,» andis Agnes Mägi selgitust.

Teisipäeval kabinetis ametis olnud õe Katrin Ploompuu sõnul käisid seal sellel päeval enamasti korvpallipoisid. «Meie juures saab teha kõik põhilised tarvilikud uuringud, täpselt samad, mida me teeme Tartu statsionaarses kabinetis,» kinnitas meditsiiniõde. Ta lisas, et suuremateks uuringuteks ja koormustestideks tuleb siiski sõita Tartusse.

«Põhilised koormustestid on mõeldud noorsportlaste tervisekontrolliks. On palju alaliite, kes kontrollis käimata noori võistelda ei lubagi,» ütles dr Agnes Mägi.

Osakonna juhataja sõnul rahastab noorsportlaste tervisekontrolli täielikult haigekassa, uuringule tulija peab siiski tasuma viieeurose viisidimaksu.

«Jagame mobiilset kabinetti nahakliinikuga ning sõltume ka nende tegemistest. Seetõttu on keeruline öelda, milllal me uuesti Viljandisse tuleme. Aga murede ja korral võib ju alati tulla meie kabinetti Tartusse,» lausus dr Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles