Sotse ei aidanud võimule ka linnapeakohast loobumine

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kinkisid konkurendid sotsiaaldemokraatide juhile Helmen Kütile lilli ja õnnitlesid suurepärase tulemuse puhul. Järgmisel päeval rääkisid nad Küti koos sotsidega opositsiooni.
Pühapäeval kinkisid konkurendid sotsiaaldemokraatide juhile Helmen Kütile lilli ja õnnitlesid suurepärase tulemuse puhul. Järgmisel päeval rääkisid nad Küti koos sotsidega opositsiooni. Foto: Marko Saarm

Valimistel Viljandi linnas kohtade arvu järgi teise koha saanud Reformierakond läks esmaspäeval igale kohtumisele nõudmisega, et peab saama linnapeakoha. Võitjad ehk sotsiaaldemokraadid olid isegi sellega nõus, aga linnavalitsusse nad ikka ei pääse.

«Meie agenda oli igale kohtumisele minnes see, et soovisime linnapeakohta,» selgitas Reformierakonna Viljandi liider Madis Timpson. «Sellega läksime ka sotside jutule ja nad olid nõus.»

Sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat, valimised ülekaaluka eduga võitnud Helmen Kütt kinnitas, et nii tõesti oli. «Meie olime seisus, kus küsida ja nõuda ei saanud midagi. Olime nõus, et Madis Timpsonist saaks linnapea ja mina asuksin volikogu esimeheks,» selgitas Kütt. Olenemata sellest ei tulnud läbirääkimistele järge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles