Mulgi vallas said IRL ja Keskerakond ühele nõule

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Maaten
Ene Maaten Foto: Elmo Riig

Kui pärast valimistulemuste avalikustamist polnud veel kindel, kas vastses Mulgi vallas enim mandaate saanud Keskerakonnale koalitsioonikohta jätkub, siis pärast eilseid läbirääkimisi piirkonnas teise tulemuse teinud Isamaa ja Res Publica Liiduga on koostööks eelkokkulepe sõlmitud.

Ajal, mil kahe suure vahel läbirääkimised veel käisid, tähendas Reformierakonna nimekirja esinumber ja valimistel piirkonna teise tulemuse teinud Taimo Tugi, et nemad koos valimisliiduga Ühtsed Mulgid on mõlemad oma kolme mandaadiga küll tunduvalt väiksemad, kuid muutuvad kaalukeeleks siis, kui IRL ja Keskerakond ei tee omavahel koalitsiooni. «Me sõltume sellest,» tähendas ta. Tugi lisas, et ilmselt oleks keeruline rääkida nende koalitsioonist Keskerakonnaga, sest vallakeskust soovivad nad Karksi-Nuia. 

Ühtsete Mulkide nimekirja vedanud Leo Liiber tähendas, et neid on eile õhtust saati küll ääri-veeri kombatud, kuid kõik on alles lahtine. «Mu isiklik seisukoht on, et kõige õigem oleks Keskerakonna ja IRL-i koalitsioon, sest see tagaks suhteliselt normaalse töörahu ja valla arengu,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles