Gripihooaja alguse haigestumised jäid tavapärasele tasemele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp.
Gripp. Foto: Egert Kamenik / Postimees

Terviseameti andmetel ei ületanud alanud gripihooaja esimese nädala haigestumuse intensiivsus hooajale iseloomulikke näitajaid. Arstide poole pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu 3341 inimest, neist 45 protsenti olid lapsed.

Haigestunute arvu osas maakonniti suuri erinevusi ei ole. Ühtegi gripijuhtu hooaja esimesel nädalal ei kinnitatud. Haigestumine oli põhiliselt seotud rinoviirusega.

Vanuserühmade järgi haigestusid enim kuni viieaastased lapsed.

Grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks, mis on hooaja algusele iseloomulik.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus väike kõikides Euroopa regiooni riikides. Gripiviiruse levikut ei täheldata veel üheski riigis, registreeritakse vaid üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte.

Ameti kinnitusel on just praegu õige aeg mõelda gripivastasele kaitsele. Kõige parema kaitse gripi vastu annab vaktsineerimine. Vaktsineerimist soovitatakse kindlasti neile inimestele, kellel on vanust enam kui 65 eluaastat, kellel on kroonilisi haigusi, immuunpuudulikkus või kes saavad immuunsüsteemi pärssivaid ravimeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles