Koolipere tahab mõisnike kalmistu võsast välja tuua (1)

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Siversite hauaplatsi leidmiseks peab omajagu vaeva nägema, sest nii kalmistu, aed kui ka sinna viiv tee on võssa peitunud. Kalmistu tunneb ära ümberkukkunud hauakivi järgi, mis on lehtede ja sambla sisse mattunud.
Von Siversite hauaplatsi leidmiseks peab omajagu vaeva nägema, sest nii kalmistu, aed kui ka sinna viiv tee on võssa peitunud. Kalmistu tunneb ära ümberkukkunud hauakivi järgi, mis on lehtede ja sambla sisse mattunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Heimtalis metsavahelisel Vardi teel sõita, ei oskaks aimatagi, et metsaservast viib tee von Siversite kalmistule, sest seda peidab võsa. Heimtali kooli pere tahab mõisnike hauaplatsi ja selle ümbruse korda teha.

Heimtali kool tegutseb von Siversite mõisas. Perekond on maetud koolist ligikaudu kilomeetri kaugusele. Paraku on kalmistu ja sinna viiv tee nii võssa kasvanud, et seda peab otsima kui nõela heinakuhjast.

Viimati korrastati seitse aastat tagasi

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles