Sõudjad ja aerutajad pääsesid kodujärvel vabasse vette

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi aerutaja Madis Vitsut valmistub eeloleval nädalavahetusel Jelgavas peetavateks Balti meistrivõistlusteks.
Viljandi aerutaja Madis Vitsut valmistub eeloleval nädalavahetusel Jelgavas peetavateks Balti meistrivõistlusteks. Foto: Kalev Heli

Eesti aerutajad ja sõudjad alustasid kodust võistlushooaega traditsiooniliselt, võttes üksteiselt mõõtu Tartus Emajõel.

Et Viljandi järve jää taandus alles möödunud nädala teisel poolel, jäi paljudel meie aerutajatel ja sõudjatel enne avastarti harjutamiskordi väheks. Erandi moodustasid need, kellel oli võimalik varakevadel treenida mõnes välisriigis.

«Viljandlasi startis Tartus oodatust vähem,» tunnistas sõudmistreener Ruth Vaar, kelle selgitust mööda lubasid jääolud neil paadid esimest korda vette lasta alles neljapäeva õhtul.

Ka Viljandis Männimäel baseeruvate aerutajate juhendaja Kalev Heli tõdes, et nagu paljudel varasematelgi hooaegadel, jäi sõidupraktika esimese võistluse eel kesiseks. «Kuigi viljandlased olid saanud vee peale alles mõni päev enne võistlust, kujunes Emajõe karikaetapp meile siiski suhteliselt edukaks,» lausus Kalev Heli.

Ronald Volt alustas võiduga

Tartu kevadregatt kuulus laupäeval alanud Eesti aerutajate kümnest etapist koosnevasse karikasarja. Osalejatele oli vanuseklassist sõltuvalt kavas 5000 või 2500 meetri distants.

Poiste C-klassis võttis etapi maksimumpunktid ühekanuul sõitnud Ronald Volt, kes sai võidu lühemal rajal. Meeste ühekanuu arvestuses jõudis poodiumile kaks viljandimaalast. Madis Vitsut, kellel on seljataga edukas lõunalaager Horvaatias, lõpetas võistluse teisena, kolmandaks sõitis end Tanel Heli. Tublit sõitu tegi selles arvestuses ka Mihkel Vitsut, kes pidi seekord rahulduma viienda tulemusega.

Naiste arvestuses sai viljandlanna Eve Külasalu teise koha.

Aerutajate hooaeg saab järje eeloleval pühapäeval Jelgavas peetavate Balti meistrivõistlustega, Viljandi klubi sportlastest on seal stardis kanuumehed Madis Vitsut ja Tanel Heli.

Aerutajate Eesti karikasari jätkub 14. ja 15. mail Narvas. «Loodan sealt viljandlastele medalilisa,» lausus Kalev Heli.

Sõudjatel seisavad ees katsevõistlused

Karikavõistlusi pidasid möödunud nädalavahetusel Emajõel ka sõudjad, ent nende võistlusformaat oli tavapärasest erinev. Nagu varasematelgi kordadel, oli Emajõe karikavõistlustel kavas kaks distantsi: laupäeval 4000 ja pühapäeval 2000 meetrit. Paremusjärjestuse määramiseks liideti kahe päeva tulemused.

Oodatult võitis mõlemal distantsil viljandlase Kaspar Taimsoo ja pärnulase Allar Raja paarisaeruline kahepaat. Meeste ühepaadil lõpetas Martin Neerot kokkuvõttes kolmanda tulemusega, olles laupäeval neljas ja pühapäeval teine.

Naiste ühepaadil pälvis Natalija Garankina mõlema päeva teise tulemusega hõbekarika. Teine oli ka tütarlaste ühesel sõitnud Gitta Kivilaan, kes lõpetas 4000 meetrit teisena ja 2000 meetrit kolmandana.

Naiste paarisaerulisel kahepaadil võistelnud noored viljandlannad Krete Koovit ja Erli Mat olid avapäeval teised, aga võitsid lühema distantsi ning said kokkuvõttes teise tulemuse.

Juba homme istuvad sõudjad paati Pärnu jõel, kus peetakse koondise katsevõistlused. Treener Ruth Vaari sõnul proovivad end tõestada kõik Emajõe karikavõistlustel kaasa teinud viljandlased, ent koondisekohta jahib ka mõni möödunud nädalal võistluse asemel treeningutele keskendunud sõudja. «Viljandlasi peaks stardis olema vähemalt kümme,» kinnitas Vaar.

Eelseisval mõõduvõtul valitakse täiskasvanute seast paatkonnad, kes sõidavad mais Saksamaale maailma karikavõistluste avaetapile. Noored püüavad pääseda koondisesse, kes osaleb tuleval kuul Moskvas peetaval rahvusvahelisel Sõpruse regatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles