Linnapeakandidaat pakkus tasuta kohvi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Astuge sisse, räägime!" Nii kutsus linnapeakandidaat Harri Juhani Aaltonen viljandlasi kolmapäeva hommikul Legendi kohvikusse.
"Astuge sisse, räägime!" Nii kutsus linnapeakandidaat Harri Juhani Aaltonen viljandlasi kolmapäeva hommikul Legendi kohvikusse. Foto: Elmo Riig

"Astuge sisse!" kõlas vali hääl üle Viljandi kesklinna. Oli kolmapäeva hommik, raekoja kell oli just löönud üheksa. Kõiki kuuldeulatusse sattunuid kutsus Legendi kohvikusse Isamaa ja Res Publica Liidu linnapeakandidaat Harri Juhani Aaltonen.

Neli aastat tagasi kohalikku poliitikasse sukeldunud Aaltonen leidis juba pikka aega tagasi vastuse küsimusele, mis on ühist suudlemisel ja valimisreklaamil. "Mõlemad toimivad kõige paremini face to face (näost näkku – toimetus)," on tema arusaam. Just sellest lähtudes otsustaski Aaltonen hakata inimestele kolmapäeviti pakkuma võimalust kohtuda temaga Legendi kohvikus. Linnapeakandidaat kostitab kõiki sisseastujaid kohvi ja kringliga ning nood saavad talle küsimusi esitada.

Maja ees olema juhtunud inimesi ei jätnud üle platsi kõlanud hüüe külmaks. Üks mööduv viljandlane hõikas parkimisplatsil seisvale IRL-i volikogu fraktsiooni esimehele Gert Elmastele küsimuse: "Kas valimised?" Vastust ära ootamata lasi ta kuuldavale valingu roppusi, millega andis teada oma suhtumisest poliitikasse ja valimistesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles