Kaitseliit avab kunagise pealiku auks mälestustahvli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliidu Viljandimaa Sakala malev avab reedel kell 14 oma staabihoones kolonelleitnant Johannes Raudmäe 120. sünniaastapäeval talle pühendatud mälestustahvli.


Kolonelleitnant Raudmäe oli enne Teist maailmasõda kaksteist aastat Sakala maleva pealik. Tema juhtimisel sai malevast rohkem kui 7000-liikmeline organisatsioon, mis avaldas suur mõju Viljandimaa rahva meelsusele ja kultuurile. Tema juhtimisel kujunes Sakala maleva üldine keskmine laskmise tase Eesti malevate peres üheks paremaks, samuti oli malev teerajajaid ratsaväe arendamises ja ratsaspordis.

Maleva ülesehitaja ja pealikuna pidi kolonelleitnant Raudmäe vastavalt sõjaministri käskkirjale Sakalamaa maleva 28. juunil 1940 likivideerima.

Mälestustahvli avab maleva auliige, vabadusvõitleja August Puuste. Kõne peavad maleva eelmine teavituspealik Priit Silla, Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak ja praegune maleva pealik kapten Kalle Köhler. Esineb ka Sakala meeskoori topeltkvartett.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles