Järelpeod seovad muusika arhitektuuri ja veega

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28-29. juuli õhtutel toimuvad Ugala Teatris pärimusmuusika festivali ametlikud järelpeod. Plejaadi DJ-de seas esinevad elava etteastega Adeele Sepp & VonKuusk ning Meister Jaan ja Silver Sepp eriprojektiga „Naelapillihullus“. Elamuse keskmeks on vee tähtsust sümboliseeriv ja kodumaise veetootja Värska Veega koostöös kerkiv installatsioon „Kosk“.

Arhitektuurinstallatsioon "Kosk" lähtub peakorraldaja Heidy Purga soovist pöörata tähelepanu veele kui unikaalsele varale ja sai inspiratsiooni Ugala teatri astmelisest arhitektuurist. „Tiigi poole kalduvat maastikku tahame kasutada täies ulatuses - see peaks olema midagi suurt ja nähtavat. Alguses oli mõte lasta tiigi vesi Ugala katuselt alla voolata. Kose motiiv tundus konteksti hästi sobivat, aga reaalse veekasutuse asemel on tulemuseks õhuline ja voogav installatsioon. See seob erinevad ürituse alad kokku ja on vaadeldav nii teatrist seest kui väljast,“ kirjeldab sisu Grete Veskiväli, kes on üks installatsiooni arhitektidest.

Kaasarhitekt Eve Komp lisab: „Installatsioon asub hoone ja tiigi vahel ning jääb kindlasti oma suurusega peo keskseks elemendiks. Koos dünaamilise valgustusega on Kosk dialoogis kogu Ugala teatri välialaga. Teostamiseks oleme otsinud lihtsaid ja käepäraseid vahendeid, mida saaks hiljem taaskasutada. Põllumajandusest tuttava katteloori kui meie põhimaterjali kasutamine saab olema ettearvamatult põnev väljakutse - seda kulub üle kahe kilomeetri! Jäätmeid ei teki – kõik osad lähevad ringlusesse tagasi.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles