Viljandile koidab Angerja puiestee

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angerjas.
Angerjas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Jakobsoni koolist Orika poole jääv uus elurajoon on esialgu ainult paberil ning ühtegi tänavat seal veel pole, hakkab volikogu kuu lõpul sinna kavandatud tänavatele nimesid andma.

Et uus elurajoon asub järve vahetus läheduses, on volikogule esitatud plaan nimetada seitse kavandatavat tänavat Viljandi järves elavate kalade järgi. Eelnõu kohaselt saaksid Järveotsa piirkonda tulevad tänavad nimeks Haugi, Koha, Ahvena, Kiisa, Latika ja Särje tänav ning Angerja puiestee. Praegu on Viljandis üks kala nime kandev tänav ehk Lutsu tänav vanalinnas.

Eelnõule lisatud seletuskirja järgi on pakutud veel mitmeid nimevariante. Et tegemist on maastikukaitseala vahetus läheduses asuva alaga, siis on pakutud ka võimalust nimetada tänavad lindude järgi: Kuldnoka, Peoleo, Ööbiku, Käo, Lõokese, Räägu ja Haigru.

Taimedest tuletatud nimedest on pakutud Käokinga, Sõrmkäpa, Neiuvaiba, Käopõlle, Vesiroosi, Rapuntsli, Käokeele, Pääsusilma ja Ängelheina tänavat.

Lisaks on linnavalitsusele pakutud selliseid tänavanimesid nagu Hundinuia, Pilliroo, Järvepalli, Vingerja, Paadimehe, Suurjooksu, Matkaraja, Rannavalve, Võsaveere, Õngekasti, Päikeselaigu, Angerjasumba, Pikavaate, Püügiõnne, Kalaõnne, Paadipära, Ankrukivi, Mõrralina, Linnaotsa, Uimeharja, Siiasoomuse, Õngitseja, Veesaapa, Lutsukivi, Vesikirbu, Konnakullese ja Näkineiu.

Elamukrunte Järveotsale veel müüma pole hakatud. Aasta algul uurisid linnajuhid, kas leidub inimesi, kes sooviksid sinna eramut rajada, ning endast andis märku viis inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles