Senine ettevõtja asus linna juhtima

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul valis volikogu Viljandi linnapeaks reformierakondlase Loit Kivistiku.
Eile õhtul valis volikogu Viljandi linnapeaks reformierakondlase Loit Kivistiku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neli aastat Viljandi linnapeana töötanud Kalle Jentsi lahkumise järel riigikokku pani volikogu eile ametisse uue linnavalitsuse.

Linnapea toolil istub juba täna hommikul seni Vana-Võidu autokeskuse juhina tegutsenud 42-aastane Loit Kivistik. Volikogu istungil osalenud 22 liikmest andis salajasel hääletusel talle toetuse 20.

Uus linnapea tahab linna suurendada

«Tahan töötada selle nimel, et Viljandi elanike arv enam ei kahaneks, vaid hakkaks kasvama,» lausus Loit Kivistik enne linnapeaks valimist. «Tahan, et Viljandi oleks meeldiv koht, kuhu inimesed sooviksid elama tulla.»

Opositsiooni esindaja Tonio Tamra küsimusele, kuidas seda saavutada, vastas Kivistik, et kõige tähtsamad on atraktiivsed huvikoolid. Uue linnapea sõnul peaks Viljandi olema koht, kus oleks hea lapsi kasvatada, ning head koolid ja huvikoolid on selle saavutamiseks suurima tähendusega.

Viljandlastele eeskätt linna ühe tegusama spordiklubi, Viljandi rattaklubi presidendina tuttav Kivistik lubas, et tema linnapeaks valimine ei tähenda rattaklubi kadumist. Ta kinnitas, et lahkub selle presidendi kohalt, kuid klubi valib endale juba 12. aprillil uue juhi.
«Rattaklubis on üle 30 aktiivse liikme ning see ei kao kuhugi,» ütles ta.

Pärast uue linnapea ametisse nimetamist kinnitas volikogu ka uue linnavalitsuse koosseisu, kus on üks uus abilinnapea. Keskerakonna esindaja Rein Triisa kõrval jätkab teise abilinnapeana Isamaa ja Res Publica Liidu liige ning senine Kaare kooli direktor, 37-aastane Ardo Agasild.

Preemia lahkujatele

Volikogu määras ühe kuupalga suuruse preemia ametist lahkunud linnapeale Kalle Jentsile ja abilinnapeale Helle Aunapile. Viljandi linnapea palk on 2146 eurot ning abilinnapeal 1822 eurot.

Linnapea Kalle Jents lahkus ametist, sest on esmaspäeval esimest korda kokku kutsutava  riigikogu liige. Helle Aunap lahkus linnavalitsusest oma erakonna Isamaa ja Res Publica Liidu otsusega. Tänasest jätkab ta tööd linna sotsiaalameti juhataja kohusetäitjana.

VALITSUS

Viljandi linnavalitsus jätkab kaheksa liikmega

• Loit Kivistik (linnapea) — Reformierakond
• Rein Triisa (abilinnapea) — Keskerakond
• Ardo Agasild (abilinnapea) — Isamaa ja Res Publica Liit
• Tauno Tuula — Reformierakond
• Kalvi Märtin — Reformierakond
• Villu Maamägi — Reformierakond
• Gunnar Veermäe — Isamaa ja Res Publica Liit
• Helmut Hallemaa — Keskerakond
Allikas: linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles