Mustla küsib keskväljakule naabrite ja sportlaste abi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi tähistati Mustlas saja aasta möödumist Martin Kleini medalivõidust. Siis tõi skulptor Mati Karmin rahva ette oma skulptuuri kümme korda vähendatud kavandi.
Viis aastat tagasi tähistati Mustlas saja aasta möödumist Martin Kleini medalivõidust. Siis tõi skulptor Mati Karmin rahva ette oma skulptuuri kümme korda vähendatud kavandi. Foto: Priit Raudla

​Tarvastu vallal on suur soov kinkida Eesti Vabariigile 100. aastapäevaks esimese eestlasest olümpiamedalisti nime kandev väljak ning selle rajamiseks küsib ta abi naabritelt ja sportlastelt.

2012. aasta suvel nägid Mustlasse kogunenud inimesed esimest korda vallakeskuse uue keskväljaku maketti, mille pilkupüüdvaim osa on kätel kõndiva poisi kuju. See kujutab Martin Kleini, kes 1912. aasta suvel võitis esimese eestlasena olümpiamedali ning läks ajalukku kui maailma kõige pikema maadlusmatši võitja.

Selle 11 tundi 40 minutit kestnud maadlusvõistluse võitja kodu asus Tarvastu vallas Võrtsjärve ääres. Mustla bussijaama esisele alale ongi vallal kavas rajada Võrtsjärve kontuuriga purskkaev, skulptuur ja haljastus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles