Inimesed ei soovinud Kanepi tänava krunte

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents
Viljandi linnapea Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Viljandi linnajuhid võitlesid mitu aastat keskkonnaministeeriumiga, et inimesed saaksid Kanepi tänavale eramuid ehitada, selgus nüüd, et keegi ei soovigi sinna maja püstitada.

Esmaspäeval korraldatud oksjonile ei tulnud ainsatki ostjat ning linnavalitsus pidi üheksa krundi müügi nurjunuks tunnistama. Kavandataval Ristiku tänaval on 21 krunti ja kõik need kuuluvad veel linnale.

«Ilmselt on aeg selline, mis ei sobi kinnistute müügiks,» leidis linnapea Kalle Jents ebaõnnestunud oksjoni järel. «Eks me ürita nüüd rohkem infot jagada ning kui tekib huvilisi, korraldame uue oksjoni.»

Linnapea sõnul võivad enampakkumise läbikukkumise taga olla vähene reklaam ja keeruliseks muutunud laenutingimused.

Kanepi tänava kaugemas otsas paiknevale heinamaale on mõõdetud valmis 21 krunti ning esmaspäeval pandi neist müüki üheksa. Hinnaks oli määratud asukohast olenevalt kas 295 000 või 395 000 krooni.

Et müügis oli hoonestusõigus, olnuks igal ostjal kohustus maja 2012. aasta juuniks valmis ehitada.

Linn on kvartalile teinud detailplaneeringu ning lubab sinna rajada tee koos veevarustuse, kanalisatsiooni ja elektriliinidega. Jentsi sõnul on selge, et teid ja kommunikatsioone hakatakse rajama alles siis, kui kruntidele on omanikud leitud.

Linnapea ei osanud arvata, millal krundid uuesti oksjonile pannakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles