Muusikud põrutavad rahvamajade tuurile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Vabarna esineb vahelduseks ka väiksematel lavadel.
Sandra Vabarna esineb vahelduseks ka väiksematel lavadel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algab Torist üle-eestiline rahvamajade tuur. Kohtuda saab Sandra ja Jalmar Vabarnaga, kandle- ja lõõtsahelisid ning muhedaid tõestisündinud lugusid lisab Võrumaa pillimees, kunagine Võhandu kolhoosi aseesimees Harri Lindmets. Eesti pärimusmuusika keskus sõidab koos pärimusmuusikute ja  kontserdikavaga inimestele külla Tori, Iisaku, Tabivere, Nõuni ja Haanja rahvamajja.

Tänase Eesti ühed tuntumad pärimusmuusika edendajad Sandra ja Jalmar Vabarna ootavad rahvamajade tuuri soojade tunnetega, pidades kohtumisi väiksemates kohtades alati väga südamlikeks ja vahetuteks.

«Väga hea on Eestit ka väljaspool Tallinna ja Tartut näha ning pean tunnistama, nii mõnessegi kanti satun tänu sellele tuurile esimest korda. Ning mis kõige tähtsam: oma inimestele on alati suur rõõm esineda,» rääkis Sandra Vabarna.

Programmis on ka etteasted kohalikelt noortelt pärimusmuusikutelt. Kontserdireis algab 7. märtsil kell 19 Tori rahvamajas ja on 8. märtsil Iisaku, 9. märtsil Tabivere, 11. märtsil Nõuni ja 12. märtsil Haanja rahvamajas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles