Pakirobotid jagavad tasuta teadmisi ja õhupalle

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mittetulundusühingu Teeme Keemiat eestvedaja Mikk Mihkel Vaabel.
Mittetulundusühingu Teeme Keemiat eestvedaja Mikk Mihkel Vaabel. Foto: Marko Saarm / Sakala

1. detsembrist jagavad Eesti uusimad Collect.NET-i pakirobotid Tallinnas, Tartus ja Viljandis välja 75 tasuta pakki, et populariseerida ilmavaatlusõhupallidega korraldatavaid lendusid. Jagatavates pakkides on Eesti esimene õhupalliinfovoldik «Ilmavaatlusõhupalli lennutaja aabits» ning õhupalle.

Voldiku on kokku pannud Viljandis tegutsevad teadushimulised noored, kes alustasid stratosfääri avastuslendude korraldamist Eestis. «Suure heeliumipalli lennutamiseks vajaminevad vahendid on tänapäeval meile lihtsasti kättesaadavad, kuid sellest hoolimata ei ole Eestis olnud väga palju pallilende. Soovime seda muuta ning julgustada iga koolinoort oma projektiga tegelema,» kõneles ettevõtmise eestvedaja Mikk Mihkel Vaabel.

Mittetulundusühingu Teeme Keemiat korraldatud õhupallilendude põhjal koostatud voldik loodi koostöös Eesti Teadusagentuuri ning haridus- ja teadusministeeriumiga, et selgitada inimestele 30–50 kilomeetri kõrgusele lennutatavate õhupallidega sooritatavate teadusprojektide ülesehitust ja lihtsust.

Tasuta pakke jagatakse igast pakirobotist vaid 15 ning paki saamiseks on vaja täita vorm veebilehel pakk.teemekeemiat.eu.

Lendude propageerimiseks korraldasid Viljandi noored 2016. aasta augustikuus stratosfäärilennu Pokemonidele. Nad pakkusid võimalust otsida pehmeid mänguasju nagu populaarses mobiilimängus mööda Viljandi tänavaid ilma nutitelefone kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles