Linnapea pakub oma tooli ettevõtjale

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna fraktsiooni juhina võttis Loit Kivistik detsembris volikogus käinud jõuluvanalt vastu teerulli. Nüüd tuleb Kivistikul mõelda võimalusele, et talle pakutakse linnapeatooli.
Reformierakonna fraktsiooni juhina võttis Loit Kivistik detsembris volikogus käinud jõuluvanalt vastu teerulli. Nüüd tuleb Kivistikul mõelda võimalusele, et talle pakutakse linnapeatooli. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal paljude viljandlaste postkasti sopsatanud reklaamtrükises teatab riigikokku pürgiv Viljandi linnapea Kalle Jents, et võiks pealinna tööle minnes anda raekoja võtmed ettevõtja Loit Kivistikule.

Üks Vana-Võidu autokeskuse omanikke, Viljandi rattaklubi president Loit Kivistik oma sõnul linnapea ametisse asumiseks ettevalmistusi ei tee. «Kõigepealt peab ikka praegune linnapea riigikokku saama ja alles siis tuleb uut valima hakata,» lausus ta.

Koalitsioonilepingu kohaselt kuulub Viljandi linnapea tool Reformierakonnale, kellel on volikogus suurim esindus. Võimuliidus suuruselt teise jõu, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindaja Tarmo Loodus on veendunud, et Viljandi vajab märtsi teisel poolel uut linnapead.

«See on selge, et Kalle Jents riigikokku läheb,» oli Loodus veendunud. «Need 260 häält, mida ta peab koguma, et parlamenti pääseda, pole mingi küsimus.»

Loodus tunnistas, et IRL on võimupartnerilt küsinud, kes võiks saada uueks linnapeaks, ning nimetatud on Reformierakonna volikogu fraktsiooni esimeest Loit Kivistikku. «Reformierakonnal on õigus oma kandidaat välja pakkuda,» vastas Loodus küsimusele, kas IRL toetab Kivistikku.

Loit Kivistiku sõnul on Reformierakonnas kokkulepe, et kui linnapea läheb parlamenti, siis pakutakse seda ametit volikogu fraktsiooni esimehele. «Nii oli see ka siis, kui Peep Aru läks riigikokku ja tema asemele astus Kalle Jents,» meenutas ta. «Ausalt, ma ei oska vastata, kas võtan pakkumise vastu. Ma ei ole sellele veel mõelnudki.»

Kivistik kinnitas, et on keskendunud praegusele tööle Vana-Võidu autokeskuses ning Viljandi rattaklubi ettevõtmistele.

Kui valimistel antud hääled on 7. märtsi esimesteks tundideks kokku loetud ja selgunud, et Kalle Jents on tõepoolest valituks osutunud, kulub veel päevi, enne kui valimiskomisjon tulemused kinnitab ning riigikogu kokku kutsub.

Looduse sõnul võib juhtuda, et märtsis tuleb kokku kutsuda erakorraline volikogu istung, et vana linnapea kohalt vabastada ja uus ametisse seada.

KANDIDAAT

Ettevõtja Loit Kivistik on Viljandi volikogu majanduskomisjoni esimees.

• Loit Kivistik on 41-aastane.

• Tal on kõrgharidus Eesti põllumajandusülikoolist.

• Reformierakonda kuulub 2004. aastast.

• Töötab Vana-Võidu autokeskuse juhatajana.

Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles