Loengusarjas on jutuks kultuuri korraldamine ja loomeinimeste soovid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Omakultuuriakadeemiasse» tuleb teiste seas külla muusik, lavastaja, teatrikunstnik ja dramaturg Ivar Põllu, kes on viimastel aastatel pälvinud tähelepanu lavastustega Tartu Uues Teatris.
«Omakultuuriakadeemiasse» tuleb teiste seas külla muusik, lavastaja, teatrikunstnik ja dramaturg Ivar Põllu, kes on viimastel aastatel pälvinud tähelepanu lavastustega Tartu Uues Teatris. Foto: Margus Ansu / Postimees

Loengusari «Omakultuuriakadeemia» alustas uut hooaega. Tänavu on selle teema «Korraldatud kultuur» ning kavas on pisut kriitilisemalt võtta vaatluse alla kultuurivaldkonna korraldamisega seotud küsimused. Külla tulevad kultuuriasutuste esindajad ja loomeprojektide eestvedajad.  

Loengute juht Marko Veisson rääkis, et lisaks soovitakse arutleda nende võimaluste ja ohtude üle, mida võib kaasa tuua turundusele keskendumine.

«On selline tunne, et viimasel ajal toob kultuurielus loojana osalemine endaga väga palju korralduslikku, nii et sa ei pea oskama ainult luua, vaid ka ennast turundada,» rääkis Veisson. «See aga toob ikka ja jälle esile küsimused, kuivõrd kunstnik või looja peaks tegelema millegi muuga peale loomise ning kui palju peaks mõtlema oma loomingust kui tootest, millele otsida turgu.»   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles