Välkarvustus. Trad.Attack! paugutas folgil mitu korda lae pealt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kuu aega Kanadas tuuritanud ja tagasiteel enamikust pagasist ilma jäänud Trad.Attack!-i ainsat sellesuvist kodumaist kontserti oodati põnevusega ja trio ei valmistanud pettumust. Eks ametlikud arvud tule hiljem, kuid kõigi eelduste kohaselt oli nende esinemist vaatamas Viljandi pärimusmuusikafestivali ajaloo kõige arvukam publik. 
Pealegi oli see kontsert, mille heaks töötas ilmselt kõige suurem meeskond ehk 28 inimest. Kindlasti olid Trad.Attack!-i filigraansed ja esimest korda lavale toodud mõjusad visuaalid folgi kõige võimsamad ning üsna kindlasti ei olnud enne seda kontserti laval olnud ka sellises ulatuses ja tasemel koreograafiat. Ja võimalik, et ka valgus oli ajaloo uhkeim. 
Ülivõrdeid sai omajagu, aga nad on seda väärt. Trad.Attack! on folgi superstaar. Nende kontsert oli suurepärane oma peenelt läbi mõeldud vaatemängulisuses. Laval olid hundid, karud, kassid ja linnud. Ja sädelev Sandra Sillamaa, lõbus rahvamees Jalmar Vabarna ning suurepärane trummar Tõnu Tubli, kes sai sellel kontserdil viimaks ometi kandva rolli. Trio ei mänginud oma kullafondi üldjuhul harjumuspärastes versioonides, kohati oli nende elektroonilisest pärimusmuusikast saanud suisa etno-reiv. See oli võimas kontsert. Tasemel sõu ja masse hullutav vaatemäng, aga see va pärimusjuurikas oli kenasti alles ja olemas. 
Kas see kontsert oli folgi lagi? Kas suudab keegi Viljandi pärimusmuusika festivalil neid efekte ja numbreid ületada või on tõepoolest käes piir, kust enam edasi pole minna. Ma arvan, et ei ole. Jään ootama kas või Trad.Attack!-i järgmise aasta folgikontserti. 
 
Pühapäeva hommikul andsid festivali korraldajad teada, et vaid ühe aasta saigi ansambel Curly Strings nautida läbi aegade rahvarohkeima kontserdi tiitlit, sest Trad.Attacki massiivne lavashow meelitas Kirsimäele ligi 7000 inimest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles