Turu ääres seati sisse väike villavabrik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödas on ajad, mil villavabrik oli väikese tehase suurune. Nüüd saab masinad, mis teevad kõike alates villapesust kuni ketramisena välja, mahutada ka väiksemasse ruumi. Ave Matsini selja taga käibki parasjagu Itaalia päritolu tehnika sissetöötamine.
Möödas on ajad, mil villavabrik oli väikese tehase suurune. Nüüd saab masinad, mis teevad kõike alates villapesust kuni ketramisena välja, mahutada ka väiksemasse ruumi. Ave Matsini selja taga käibki parasjagu Itaalia päritolu tehnika sissetöötamine. Foto: Marko Saarm

Viljandi kultuuriakadeemia rajas Vilma majja väikese villavabriku, kus saab ära teha kõik tööd alates villa pesemisest ketramiseni välja.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsin rääkis, et masinatega saab huntida, kraasida, heietada, kedrata, korrutada ja poolida.

«Ma ei tea, et kuskil Baltikumis oleks mujal sellist tehnoloogiat. Niisuguste väikevabrikute tootjaid on üldse maailmas vähe. Algul kaalusime ühe USA firma toodangut, kuid itaallaste seadmed tundusid usaldusväärsemad ja nad on pärit ka põlisest tekstiilipiirkonnast,» rääkis Matsin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles