Pärnu sild hakkas Viljandist jupikaupa liikuma

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
VMT Tehastest saadeti esimesed sillatükid Pärnu poole teele. Seesugune, kaare algusosaga tükk on üks suuremaid: 46 tonni raske ja ligi 29 meetrit pikk.
VMT Tehastest saadeti esimesed sillatükid Pärnu poole teele. Seesugune, kaare algusosaga tükk on üks suuremaid: 46 tonni raske ja ligi 29 meetrit pikk. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva hommikul sätiti Viljandis VMT Tehastes valminud 46-tonnist Pärnu silla osa ülipikale haagisele, et see suvepealinna teele saata. Kõik tükid peavad kohal olema jaanipäevaks ning vedudega paralleelselt hakkab jõe ääres ehitusplatsil nende kokkumonteerimine, et juulis saaks silla paika tõsta.

VMT Tehaste väravas seisis masin, katusel silt "Suur veos". Taamal ootas veoauto koorma kinnitamist. Mitmekümnemeetrise järelhaagise oli juht manööverdanud pukkide vahele, millele toetus silla pikitala. Pukid tuli nüüd alt ära võtta ning tala laekraanade abil haagisele lasta ja siis kettidega kinnitada. Et manööverdada tuli väga suurte raskustega – pelgalt ühe laekraana kandevõime oli kümme tonni –, nõudis iga liigutus aega ja planeerimist. Ettevalmistusprotsessi oli uudistama tulnud ka üksjagu ettevõtte kontoritöötajaid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles