Kevadtorm tegi Mulgimaa teedele kahju (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Niisuguseks on suured sõjamasinad muutnud Pajumäe taluni viiva tee. Ülesvõte on tehtud üsna tee algusosast, pärast suurt maanteed.
Niisuguseks on suured sõjamasinad muutnud Pajumäe taluni viiva tee. Ülesvõte on tehtud üsna tee algusosast, pärast suurt maanteed. Foto: Marko Saarm

Mulgi vallale on laekunud vallaelanikelt rohkem kui 20 teadet teede kohta, mis eelmisel nädalal kaitseväe Kevadtormi nime­ kandva suurõppuse käigus kannatada said. Kõige suurem kahju on sündinud mustkattega teedele.

Valla teedespetsialist Rein Anton saatis Kevadtormi ametlikule e-posti aadressile teate paarikümnest kahju saanud objektist, aga erateede ja muude objektide kohta saadeti sinna­ teateid ka otse. Anton ütles, et kolmapäeval tuleb kaitseväe kahjukäsitleja mõnda hullemat kohta hindama ja üheskoos tehakse vallas väike ringsõit.

«Kahjusid muidugi on. Mõnes kohas on need päris hullud, eriti tolmuvaba kattega teedel, kus tankid on kohapeal ümber pööranud ning katte hullusti lahti keeranud,» nentis ta. Kõige halvemas seisus on tema hinnangul Pajumäe taluni viiv mustkattega Abja–Vanamõisa tee, mille esimene pool on segamini pööratud. Aga ka näiteks Kamara keskuses on plats, kus on kannapööret tehtud, Kaarli rahvamaja parkla keskel on paar kohta segamini ning lisaks on mõnel mahasõidul ja ristmikul nurk maha lihvitud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles