Prügipeod pakendikonteinerite ümber tuleb kinni maksta linnakodanikel endil

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Paalalinnas Maksimarketi taga paiknevad pakendikonteinerid olid ka reede lõuna ajal triiki täis ning nende ümbrus oli lagastatud. Sobimatu prügi pakendikonteinerisse viskamine tähendab, et pakendiauto seda ei tühjenda, olmeprügi tühjendusring laseb ennast aga oodata.
Paalalinnas Maksimarketi taga paiknevad pakendikonteinerid olid ka reede lõuna ajal triiki täis ning nende ümbrus oli lagastatud. Sobimatu prügi pakendikonteinerisse viskamine tähendab, et pakendiauto seda ei tühjenda, olmeprügi tühjendusring laseb ennast aga oodata. Foto: Elmo Riig

Viljandi Paalalinna Lääne tänava avalikud pakendikonteinerid olid nii pikalt kehvas seisus, et tähelepanekud sellest jõudsid isegi sotsiaalmeediasse. Linn leiab probleemi juured peituvat asjaolus, et inimesed viivad neisse ka olmeprügi, ning omajagu süüd selles, et konteinereid ei tühjendata küllalt tihti.

Reede pärastlõunal olid Eesti Pakendiringluse avalikud konteinerid Paalalinna Maksimarketi taga triiki täis ning prügikotid rippusid konteinerite küljes ja vedelesid nende ümber maas. Seejuures võis näha palju neisse konteineritesse sobimatut, näiteks oli keegi plast- ja metallpakendi ning joogikartongi konteinerisse toppinud kotitäie pruugitud mähkmeid.

Viljandi linna keskkonnaspetsialist Marika Meos kõneles, et sellised olukorrad tekivadki eelkõige seetõttu, et inimesed viskavad pakendikonteineritesse ja nende juurde maha olmeprügi. Kui konteinerite tühjendamiseks läheb ja vedaja näeb, et nendesse on pandud sobimatuid jäätmeid, jäävad need tühjendamata ning Eesti Keskkonnateenused lülitab nende tühjendamise oma tavalisse olmejäätmete kogumise ringi. Linnale esitatakse selliste väljakutsete eest eraldi arved ning need tuleb tasuda linnakodanikel ühiselt. Konteinerite tühjendamine ja nende ümbruse puhastamine võtab ka omajagu aega ja nii ongi vahel päevade kaupa olukord kehv.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles