Sööme sõnu. Kiirtoidu karussellil

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürtsikad vegeburgerid
Vürtsikad vegeburgerid Foto: Üllar Priks / Sakala

Üldiselt ei ole ma suurem asi väljas sööja, kui kusagil traalivaalitamas käin. Võib-olla sellepärast, et möödapääsmatu nälg on linnas hulkudes saabunud ikka peoõhtu viimastel tundidel, kui kõhutäidet pakutakse vaid bensiinijaamades. Ja uskuge mind, hõrku lambakarreed koheva kartuligratääniga pole siis mõtet müüjalt küsida. Ühest küljest tuleks see küsimus teil välja nagu yakuza viimased sõnad pärast ebaõnnestunud harakirit. Teisalt, kui neil mikrolaineahju kõrval Jaan Tatika imemasinat pole, saavad nad üldjuhul ikka ainult kuklist kuklit teha.

Muidugi on öised tanklad humoristi paradiis. Kõik need laitmatuid puusaringe sooritavad sugumürsud, kes oma ninaotsa jõllitades müüjatega mesijuttu puhuvad... Maire Aunaste ja «Reisile sinuga» on selle kino kõrval sama haarav kui kummutitäis kokkuvolditud nailonsokke.

No ja vot pärast seisadki nende autokapotilt tuge otsivate Aikude ja Petsidega ürgses ringis, pigistad kabanosse ninna ja leotad habemetutti mingis kahtlases soustis. Tõeline gurmee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles