Akadeemia soovib rajada linna veerde palgikoja

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil.
Viljandi kultuuriakadeemia tutvustab õppimisvõimalusi neljapäeval, 21. märtsil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi volikogu annab kultuuriakadeemiale Rohelisel tänaval tasuta rendile ligi 3000 ruutmeetri suuruse kinnistu, kuhu õppeasutus rajab suure palkehituskoja, mis ühtlasi oleks ka külastuskeskus.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia on endale Viljandi ümbruses otsinud palgikoja jaoks sobivat kohta ning see leiti Roheliselt tänavalt. Kojast kujuneks üliõpilastele praktikabaas ning seal saaksid rahvusliku palkehitusega tutvust teha kõik soovijad.

Akadeemia haldusdirektori ja volikogu liikme Tonio Tamra selgitusel läheb ehitus maksma ligi 30 miljonit krooni ning suurem osa raha loodetakse saada euroabina. Krundile peaks tulevikus kerkima mitu palkmaja.

Õppepraktika käigus valmivad palkehitised müüakse ehitusettevõtetele või lõppklientidele. Baasi saaksid kasutada ka Viljandi ühendatud kutsekeskkooli, Olustvere tehnika- ja maamajanduskooli ning Räpina aianduskooli ja Luua metsanduskooli õpilased. Samuti tahetakse baasi rentida firmadele.

Palgikoja suurus saab olema 1662 ruutmeetrit ning sellele lisandub 480 ruutmeetri suurune abihoone. Hoone eeldatav maksumus on 34 miljonit krooni ning esimese järgu hind on 26 miljonit krooni. Maja peaks valmis saama 2013. aasta detsembris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles