Täna algab kaheksas Viljandi kitarrifestival

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sibul astub üles kitarrifestivali eriprojektis nimega Kaheksa.
Riho Sibul astub üles kitarrifestivali eriprojektis nimega Kaheksa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul müristab maailmamuusika uus projekt „Intipunku” ja rohkete auhindade pärjatud Erik Söderlind Rootsist käima kaheksanda Viljandi Kitarrifestivali.

Kuni laupäevani saab kuulda parimaid artiste Inglismaalt, Rootsist, USA-st, Hollandist ja Eestist. 

„Igal kitarrifestivalil on kohal maailma nimed, sõna otseses mõttes”, ütles festivali kunstiline juht Ain Agan. „Ma usun, et festivalil on elamusi, mis kõnetavad erinevaid kuulajaid. Need, kes teavad, mida nad kuulavad lähevad, saavad loodetavasti oma ootuspärase ja rohkemgi, ning need, kes lähevad kontserdile nn valge lehena, jäävad peale kontserdielamust vast mõtlema, et mis temaga just juhtus. Ja seda positiivses mõttes." 

Festivali programmi on üle aasta lisandunud eriprojekt. Tänavu on selleks KAHEKSA ehk kaheksa kodumaise helilooja kaheksaminutilise uudisloomingu esitamine kaheksa kodumaise artisti poolt.

„Seda projekti inspireeris produtseerima fakt, et sellistele koosseisudele pole varem uudisloomingut kirjutatud” ütleb Agan. Eriprojektis esitavad uudisloomingut keelpillikvartett Prezioso ja löökpillidel Madis Metsamart. Soolokitarristidest astuvad lavalaudadele artistid Riho Sibul, Andre Maaker, Virgo Sillamaa, Robert Jürjendal, Ain Varts, Paul Daniel ja Ain Agan ning Mai Agan basskitarriga. Uudisloomingut komponeerivad heliloojad Olav Ehala, Tõnu Kõrvits, Tauno Aints, Liis Viira, Kristjan Randalu, Sven Grünberg, Mai Agan ja Margo Kõlar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles