Meie muna sile koor

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimsatest purskkaevudest piiratud Elu Puu (Tree of Life) on tänavuse maailmanäituse silmapaistvaim kunstitaies ja maamärk.
Võimsatest purskkaevudest piiratud Elu Puu (Tree of Life) on tänavuse maailmanäituse silmapaistvaim kunstitaies ja maamärk. Foto: Rannar Raba / Sakala

«Taevas, see ei lõpe mitte kunagi ära!» puhistan jõuetuna, olles läbi käinud napilt veerandi tänavuse EXPO maailmanäituse peatänavast. Ja ma pole veel ühegi riigi paviljoni sisse astunud!

Maailm on suur ja lai, seetõttu oleks võrdlemisi rumal oodata maailmanäitusest midagi väikest ja tagasihoidlikku. Ometi võtab sel aastal Itaaliasse Milanosse 935 000-ruutmeetrisele platsile püsti pandud linnak nii mõõtmete kui kirevuse poolest sõna otseses mõttes suu lahti.

Seal on kõike: miljonite tonnide kaupa edevat arhitektuuri, sadade etteastete jagu eriilmelist kultuuri ja loendamatud ühikud veidrat kunsti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles