Viljandi teatrimees võitis peaauhinna

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormets
Andres Noormets Foto: Elmo Riig / Sakala

Meediafestivalil «Prix Europa 2010» tunnistati parimaks kuuldemänguks Andres Noormetsa «Vaikus ja karjed».


Federico Garcia Lorca luulest inspireeritud «Vaikus ja karjed» esietendus Raadioteatris tänavu 30. jaanuaril. Kuuldemängu autor, režissöör ja esitaja on Andres Noormets.

1987. aastast igal sügisel aset leidev «Prix Europa» on Euroopa suurim tele-, raadio- ja internetimeedia festival, millel otsitakse oma ala parimaid tegijaid. Tänavu oli võistlusprogrammis üheksa kategooriat ning igaühes oli oma žürii. Iga kategooria parim sai rahalise auhinna ja trofee, mis kujutab kuldseks härjaks moondunud Zeusi pead.

Andres Noormets ütles «Sakalale», et iseenesestmõistetavalt on tal tunnustuse üle hea meel. Kas see avab ka teiste riikide raadioeetreid, on keeruline öelda, sest kuuldemäng on väga personaalne ning seda on raske teise keelde ja keskkonda kanda. Soomlased on «Vaikuse ja karjete» vastu küll juba huvi tundnud.

Kaks aastat tagasi sai Andres Noormets «Prix Europa» eriauhinna kuuldemängu «Päev» eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles