Festival meelitas nutiseadmete taha tuhandeid huvilisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurem oli vaatajaskond pühapäeval, mil oli festivali lõpukontsert «Pimekohting».
Kõige suurem oli vaatajaskond pühapäeval, mil oli festivali lõpukontsert «Pimekohting». Foto: Elmo Riig

Pühapäeval lõppenud Viljandi pärimusmuusika festivali sai jälgida nutiseadmete vahendusel ning seda võimalust kasutasid tuhanded inimesed.

Pärimusmuusika festivali sai jälgida nii teleris kui nutiseadmetes. Festivalipäevadel kerkisid Viljandi lähima teenindava EMT tugijaama andmesidemahud nii 3G kui 4G vaates neli korda. Kõneliikluse mahud kasvasid tipptundidel tavapärasega võrreldes isegi kümnekordseks.

Elioni nutiTV erikanalil sai neljapäevast pühapäevani jälgida EMT ja Elioni Kaevumäe laval toimuvat ning nelja päeva jooksul kasutas seda võimalust 23 667 seadet (arvestus digibokside järgi). Kõige suurem oli vaatajaskond pühapäeval (8202 seadet), mil oli festivali lõpukontsert «Pimekohting». Keskmine ülekande vaatamise aeg ühe seadme kohta oli pisut üle 20 minuti.

EMT Live`i veebis jälgis festivali ülekandeid 1816 kasutajat, EMT Live`i äpi vahendusel 1026 kasutajat ning festivali ametliku veebilehe vahendusel 4678 kasutajat. Festivali äppi kasutas 2783 inimest, tehes seal ühtekokku 11 150 toimingut.

«Nutiseadmed ja mobiilne internet võimaldavad sündmustest järjest enam osa saada ka kõigil neil, kes ise sündmustel osaleda ei saa. EMT ja Elion jätkavad ka edaspidi koostööd eestimaalaste jaoks oluliste spordi- ja kultuurisündmustega, tuues need võimaluse korral huvilisteni nii helis kui pildis,» kõneles Eesti Telekomi partnersuhete ja üritusturunduse osakonna juhataja Heddy Ring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles