Uhkeldagem uhkusega!

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

VILJANDI JAANI kogudus tuli eelmise aasta lõpul välja ambitsioonika plaaniga koguda ligi 100 000 eurot, et panna Jaani kiriku torni helisema suur hulk uusi kelli. Tunnistan, et algul tundus see mõte mulle liiga julgena. Ma ei uskunud, et säärane summa kokku saadakse. Aga saadi. Annetajad on kinkinud Jaani kirikule uued tornikellad ja linnale kellamängu.

Kellamängu pühitsemine ja esmaesitlus said hansapäevade avamise järel kolmest soojakraadist hoolimata teoks suure hulga publiku ees. Aga siis... Siis järgnes vaikus. Mitte küll sõna otseses mõttes – kellamängu saab kuulata tõenäoliselt iga päev ja tornikellad löövad kohe kindlasti –, aga ei linn ega kogudus taha sellega uhkeldada.

TEEN HÜPPE ajas peaaegu 30 aastat tagasi, kui ma sattusin ühte suurde Leedu linna. Oli see Kaunas või Klaipeda, ma ei mäleta, aga meelde jäi, kuidas ema viis mind kellamängu kuulama. See oli midagi väga erilist, midagi sellist, mille nimel 50 inimesest koosnev Eesti turistide grupp tegi mitme tunni pikkuse linnapausi. Ühe kiriku juures teadetetahvlil oli nimelt kirjas, et kellamängu saab kuulda kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles