Ministrid andsid uue kooli loomisele hoogu juurde

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja koolimajas õppisid lapsed viimati tänavu kevadel. Taas peaksid õpilased hoonesse pääsema 2012. aasta sügisel, kuid siis on maja täiesti uus ja praegusest kaks korda suurem. Riigigümnaasiumis hakkab õppima ligi 600 noort.
Valuoja koolimajas õppisid lapsed viimati tänavu kevadel. Taas peaksid õpilased hoonesse pääsema 2012. aasta sügisel, kuid siis on maja täiesti uus ja praegusest kaks korda suurem. Riigigümnaasiumis hakkab õppima ligi 600 noort. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi Kinnisvara aktsiaselts algatas teisipäeval Viljandisse riigigümnaasiumi rajamise projekti ning lähipäevil allkirjastab haridusminister dokumendi, millega uus kool ametlikult alguse saab.


Mitu kuud rahandusminister Jürgen Ligilt gümnaasiumi projekteerimiseks ja ehitamiseks luba oodanud Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS) sai nõusoleku 3. septembril. Teisipäeval jõuti ametlikult kooli ehituseks vajaliku projekti algatamiseni ja vaadati üle uue koolimaja esmane ruumiprogramm.

Esialgu saab RKAS teha siiski vaid ettevalmistavaid töid, sest enne ehitusprojekti tellimist peavad linnajuhid kinnitama kogu praeguse Valuoja kooli piirkonna detailplaneeringu.

Õige pea müüb linn koolihoone seitsme miljoni krooni eest uuele omanikule. RKAS-i kommunikatsioonijuhi Annika Loigu teatel pole veel ostu-müügilepingu vormistamise aega kokku lepitud ning ei ole ka teada, millal raha linna kontole võiks jõuda.

Ehituseks loa andnud rahandusminister andis oma suunises RKAS-ile teada, et kogu vajamineva summa peab firma leidma oma rahakotist ning riigieelarve tasakaalu mõjutamata. Annika Loigu sõnul ei oska RKAS praegu ehituse maksumust prognoosida, kuid kinnitas, et ehitamiseks vajalik raha leitakse.

Täna või homme peaks haridusminister Tõnis Lukas panema allkirja dokumendile, millega uus kool juriidiliselt alguse saab. Seejärel hakatakse koolile esimest töötajat, direktorit otsima.

Haridusministeeriumi kommunikatsioonibüroo juhi Tarmu Kurmi selgituse kohaselt viibis kooli loomine sellepärast, et oodati ära uue aasta eelarve arutamine.

«Et kõiki uusi investeeringuid käsitleti paralleelselt riigieelarve menetlemisega, pidasime korrektsuse huvides vajalikuks liikuda gümnaasiumi asutamise dokumentide allkirjastamisega ühes rütmis,» lisas Kurm. «See ei ole ettevalmistusi kuidagi takistanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles