Tänavatelt voolab vesi Varese silla alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varese silla alla voolab edaspidi suur osa Viljandi tänavatele sadavast vihmaveest. See aga võib tähendada, et suuremate sadude ajal täitub org veega ja on kuivemal ajal soo sarnane.
Varese silla alla voolab edaspidi suur osa Viljandi tänavatele sadavast vihmaveest. See aga võib tähendada, et suuremate sadude ajal täitub org veega ja on kuivemal ajal soo sarnane. Foto: Marko Saarm / Sakala

Koos veetorudega saab vanalinna tänavatel paika vihmavee kanalisatsioon ning see tähendab, et sadude järel peaks linnatänavatel olema vähem lompe. Küll aga võib see lahendus kaasa tuua Varese silla aluse soostumise.

«Taimestik muutub seal kindlasti, aga päris hundinuiasid seal kasvama ei hakka,» sõnas lahenduse peale osaühingu Taskar projektijuht Meelis Raidmaa. Tema sõnul telliti firmalt töö, millega suunatakse osa vanalinna vihmaveest tulevikus lossimägedesse viiva Varese silla alla, kus vesi peaks pinnasesse imbuma.

Mullu sügisel töid alustades avastasid ehitusmehed üllatusega, et pinnas on seal orus arvatust märjem, ning seetõttu kulus ka tööks rohkem aega, kui oli kavandatud. Meelis Raidmaa hinnangul on aga oht, et vihmasel suvel või suure lumega talve järel tekib orgu lomp, mis võib meenutada juba pisikest järve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles