Liba-Sakala: Juubeliküsitlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varro Vooglaid
Varro Vooglaid Foto: Peeter Langovits / Postimees

Varro Vooglaid, mis tähendus on Liba-Sakalal teie elus?

Mul on siiralt hea meel, et Liba-Sakala oli peaaegu ainus Eesti trükiväljaanne, mis ei läinud kaasa kooseluseadust ülistava koordineeritud meediakampaaniaga. Liba-Sakala, mis ise esindab kõige paremas mõttes traditsioonilise ajakirjanduse kahjuks väljasurevat mudelit, jäi tasakaalustatuks ja andis sõna ka vastaspoolele. Faktid olid kenasti arvamusest lahus, nii nagu on Jumal ajakirjanduse loonud. On rõõm näha, et keegi selles hullumeelses maailmas hoolib veel traditsioonidest.

Nii nagu on aastasadu olnud traditsioonilise ajakirjanduse lipukirjaks «Toimetus käsikirju ei loe ega tagasta», on juba vanast ajast olnud selge, et traditsioonilises perekonnas naine näägutab mehe kallal ja mees nüpeldab vajaduse korral naist, kui too ülekäte läheb. Milline segadus tekiks, kui nüüd lubataks ka samasoolistel inimestel pere luua? Milline verevalamine toimuks, kui mehed hakkaksid traditsioonilisest soorollist lähtuvalt teineteist tümitama või naised vastastikku näägutama? On selge, et head nahka sellisest kooselust ei tule ja kindlasti pole see jätkusuutlik perekond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles